Turismul Prahovean

Potentialului turistic al Judetului Prahova. Activitatea economica a societatilor comerciale implicate in turismul prahovean.

Pentru economia Judetului Prahova, activitatea turistica reprezinta un sector important, al carui potential in continua dezvoltare se alimenteaza din bogatia si diversitatea elementelor si resurselor naturale, precum si a celor de natura antropica.

Regiunea Prahovei ofera atractii turistice cu totul remarcabile, care ilustreaza intr-o maniera cvasi- completa intreaga paleta de atractii specifice turismului peisagistic – montan, turismului balnear, turismului cultural-istoric, turismului tematic, turismului religios, turismului de afaceri, etc.

Cadrul natural deosebit oferit de Valea Prahovei, Valea Teleajenului, Valea Slanicului, Valea Doftanei, de Muntii Bucegi, de numeroasele statiuni turistice si dotarile de care acestea dispun, alaturi de o serie de alti factori (populatie numeroasa, important centru de afaceri, universitar, traversat de principalele cai rutiere si feroviare ce fac legatura cu restul tarii si cu celelalte tari din Europa) fac ca judetul Prahova sa se situeze pe locul 3 pe tara ( dupa judetul Constanta si municipiul Bucuresti) din punct de vedere al numarului de turisti cazati. .

Judetul Prahova prezinta o distributie oarecum omogena a obiectivelor turistice, desi se remarca zone turistice distincte. O prima zona o reprezinta valea superioara a raului Prahova si Masivul Bucegi, împreuna cu sirul statiunilor din lungul Prahovei, zona cunoscuta sub numele de Valea Prahovei.

1
2
3
1/3 
start stop bwd fwd

Activitatea turistica la nivelul societatilor comerciale ale Judetului Prahova


Cheap web hosting service is not always a good solution. I highly recommend reading some hosting reviews such as hostmonster review or ipage hosting review.
Business Joomla Templates designed by Joomla Hosting