Valea Prahovei

Este una dintre regiunile turistice cele mai renumite din Muntii Carpati, fiind situata in partea de sud-est a Romaniei, in mijlocul Munteniei, in bazinul superior si mijlociu a raului Prahova si o parte a bazinului Ialomitei, avand o suprafata: 4.716 km2 (respectiv 2 % din teritoriul tarii). Refieful variat, contine in proportii egale munti, dealuri si campii. Valea Prahovei isi are punctul de origine sub Piatra Mare, formand intre Predeal si Campina unul dintre cele mai impresionante defilee din Romania, aspect accentuat de abruptul stancos al Bucegilor, cu o diferenta de nivel fata de Valea Prahovei de peste 1000 m. De-a lungul acestei vai sunt situate statiunile Breaza, Comarnic, Sinaia, Busteni si Azuga, destinatii excelente pentru practicarea sporturilor de iarna sau pentru excursii montane in tot cursul anului.

Constituit din roci foarte variate, Masivul Bucegi prezinta o mare diversitate de forme atragatoare : chei, vai strâmte si pesteri - cheile Ursilor, Horoabei, Tatarului, Zanoagei, Orzei, Pestera Ialomitei etc, care confera peisajului un farmec aparte.

Cheap web hosting service is not always a good solution. I highly recommend reading some hosting reviews such as hostmonster review or ipage hosting review.
Business Joomla Templates designed by Joomla Hosting